{ "title": "Ağlamanın Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Aglamanin-Faydalari-24.jpg", "date": "20.01.2024 21:51:17", "author": "Yunus Emre Ateş", "article": [ { "article": "
Ağlamanın Faydaları, Günde 10 gram gözyaşı ve bir yılda 30 galon göz yaşı üretiriz. Bu gözyaşları bazal gözyaşları, refleks göz yaşları ve son olarak duygular tarafından üretilen psişik gözyaşlarıdır. Duygusal gözyaşları yüksel stres seviyeleri içeriyor olsa da irisi sakinleştirip duygusal durumu diğer bölgeye duyurma yeteneğine sahiptir. Sağlık uzmanları, hastaları ağlamaya teşvik eder. Bunun nedeni, ağlamanın vücut sağlığına birçok faydası olmasıdır. Negatif enerjiyi atar ve pozitif enerjiyi içeri alır.

Ağlamanın Faydaları Nelerdir?

Ağlamanın Toksinlere Etkisi: Ağlamak, bizi sadece zihinsel olarak temizlemekle kalmaz. Aynı zamanda vücudumuzu da temizler. Stresle üretilen gözyaşları, vücudun stres hormonu olan kortizolü yükselten kimyasallardan kurtulmasına yardımcı olur. Duygusal ağlamada mevcut kimyasalların birçoğu, prolaktin, adrenokortikotropik hormonlar ve endorfin lösin-enkefalin olup ağrıyı azaltır.

Ağlamanın Bakteriler Üzerinde Etkisi: Ağlamak, bakterileri öldürmenin bir yolu olabilir. Gözyaşları, insan sütünde, spermanın, mukusun ve tükürüğün içinde bulunan bütün bakterilerin yüzde 90 ile 95'ini, sadece beş ile 10 dakika içinde öldürebilen, sıvı lizozim içerir. Bazı araştırmalar gözyaşlarının, şarbona karşı koruyucu, anti-mikrobiyal güçlere sahip olduğunu kanıtlamıştır. Lizozim, bakteri hücre duvarlarını yok ederek bazı bakterileri öldürebilir. Koruyucu bir kaplama alanı sağlar.

Ağlamanın Görme Kabiliyetine Etkisi: Gözyaşları, gözyaşı bezi tarafından üretilir. Aslında, gözlerimizi ve göz kapaklarını yağlayarak görüşümüzü temizleyebiliriz. Gözlerin zarları dehidrate olduğu zaman, gözlerimiz biraz bulanıklaşabilir. Göz yaşları, göz yüzeyini yıkar ve nemli tutar. Toz ve artıkları temizler. Ağlamak ayrıca, çeşitli müköz zarlarının dehidrasyonunu önler.

Ağlamanın Psikolojiye Etkisi: Gözyaşları, ruh halimizi herhangi bir antidepresandan daha iyi iyileştirir. Yapılan araştırmalar, göz yaşlarının insan psikolojisini düzelttiğini ve antidepresan ilaçlarından daha çok yarar sağladığını kanıtlamıştır.

Ağlamanın Rahatlatma Etkisi: Ağlayınca, koşullar aynı kalsa bile rahatlama hissi verebilir. Ağlamanın, vücuttaki stres hormonlarını ve toksinleri azalttığı görülmüştür. Sonuç olarak gerginliği azaltır. Stresle başa çıkmanın en iyi yolu ağlamaktır. Olumsuz duyguları, stresleri ve hayal kırıklıklarını bastırır.
" } ] }