{ "title": "At Kuyruğu Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/At-Kuyrugu-Faydalari-13.jpg", "date": "19.01.2024 02:09:38", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "At kuyruğu faydaları: bu bitki 30 ile 60 cm yüksekliğe erişebilen, sapı ise 3,6 mm civarında olan türlerdir. Rutubetli olan topraklarda hendek etrafında tarla kenarlarında, Özellikle bataklık yerlerde yetişebilen, çok yıllık otsu olan bir çeşit bitkidir. Acı madde sponinsilik asit ve çok miktarda potasyum içermektedir. İğne şeklindeki yaprakları gövdesinden çok kolay bir şekilde ayrılmaktadır. Bu bitkiyi kuruttuğunuzda kolay bir şekilde sapından ayırmak mümkün olacaktır. Ayrılan yaprakları temiz bir örü üzerinde kurutmak en doğrusudur. Kuruduktan sonra kıyılarak hava alması mümkün olmayan ortamlarda muhafaza edilmelidir.

At kuyruğu otunu nelere iyi gelir

Bu önemli şifa kaynağı bitki insan vücudunda bulunan ödemleri hiç mineral dengesine zarar vermeden dışarı atılmasını sağlar. Böbrek, idrar yolları, mesane de oluşan enfeksiyonlara karşı çok etkilidir. Silk asit çok yüksek oranda mevcut olduğundan dolayı, Akciğer, deri el ve ayak tırnaklarında oluşan hastalıklarda son derece fayda sağlamaktadır. Özellikle geçici olan yaralarda pansuman ya da banyo olarak kullanılmaktadır. Bir diğer faydasına gelince, kan dolaşımı vücutta meydana gelen kırıklar sebebiyle meydana gelen şişlikler, bacak yaralarında ve deri rahatsızlıklarında çak faydalı olduğu görülmüştür. At kuyruğu otu, Romatizma, metabolizma bozukluklarından atkuyruğu suyunda banyo yapılarak kullanıldığında çok ekişi olacaktır. Bu şifalı bitki bel ağrılarında, bademcik, diş eti ve ağız boşluğunda meydana gelen iltihaplanmalarına karşı çok faydalıdır. At kuyruğu istem dışı oluşan idrar kaçırmaların dada, özellikle çocukların uykusundaki bu sorunu çözmede çok etkindir. Bu şifalı bitki özellikle erkelerin baş belası olan prostat büyümesine ve iltihaplarına karşı kullanılabilecek bitkilerin en önemlisidir.

At kuyruğu otu kullanımı nasıl olmalıdır

Bu şifalı bitkiyi toprak üzerinde bulunan kısmı toplayarak, kurutulmalıdır. Kaynayan suya atılarak elde edilen çayı gargara veya içilerek tüketilebilir. At kuyruğu en çok tesiri çay olarak tüketildiği zaman göstermektedir. Ayriyeten bu bitkiden elde edilen suyu soğutarak buzdolabında saklayarak sivilcelere pansuman yaparak da kullanmak mümkündür.

At kuyruğu otu çayı yapılışı: Kurutulmuş At kuyruğu otunu bir tatlı ya da çay kaşığı olacak şekilde ince kıyılmış olarak, bir su bardağı kaynamış suya koyulmalıdır. Ağzı kapalı olan suya bu ot atılarak yaklaşık olarak 20 dakika demlemeye bırakılmalıdır. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla süzülerek sıcak bir şekilde içilir. Bu çay aç karna ya da öğün aralarında olursa çok daha etkili olacaktır.

At kuyruğu otu ile zayıflamak mümkün mü: bu çayda bulunan ödem atıcı özelliği sayesinde ve idrar sökücü olmasında eklersek, sodyum tüketimi sayesinde düzenli olarak kullanılırsa pek ala zayıflamada etkili olacaktır.

At kuyruğu otunun zararları ve yan etkisi: bu kıymetli bitkinin kullanımında bilinen hiçbir yan etkisine rastlanmamıştır. Ancak Ağır kalp ve böbrek rahatsızlığı geçiren hastalarda ödemelerden kurtulmak için, kullanılması doktor kontrolünde olması çok önem arz etmektedir.
" } ] }