{ "title": "Girebolu Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Girebolu-Faydalari-47.jpg", "date": "19.01.2024 17:29:49", "author": "ali ışık", "article": [ { "article": "
Girebolu faydaları, Girebolu meyvesi çalı şeklinde yetişen bir ağaç türüdür. Saklım şeklini alan kırmızı yuvarlak meyveleri sahip bir bitkidir. Girebolu Mart ve Nisan ayları içerisinde çiçek açtığı görülmüştür. Eylül ve Ekim aylarında ise ilk meyvelerini verdiği bilinmektedir. İlk toplandığında sert olan girebolu meyvesi daha sonra sonbahar aylarına doğru yumuşak ve sulu meyveye dönüşmektedir. Ağaç dalındayken girebolu acı bir tada sahip olduğu görülmüştür. Ancak salamura yapıldıktan 1 ay sonra acı tadını kaybettiği görülmüştür. Rutubetli ve sulak bölgelerde yetişen bitki C vitamini açısından çok zengin olduğu görülmüştür. Antioksidan özelliği taşıdığı bilinmektedir. Girebolu meyvesinin saklanma şekli ise amacına göre değişiklik gösterdiği söylenir. Salamura yapılarak ise su içerisinde 1 yıl süreyle saklandığı görülmüştür. Eğer ki içecek olarak tüketilmesi halinde çok fazla bekletilmeden kısa bir süre içerisinde tüketilmesi gerekmektedir. İçecek olarak içilmesi halinde tadının güzel olması için şeker kullanılabilir. Ülkemizde iç Anadolu bölgesinin çeşitli yerlerinde ve başta Kayseri olmak üzere yetiştirildiği görülmüştür.

Girebolu faydaları böbreğe

Böbrek taşlarının bütün cinsleri asırlara itibari ile suda çözülemeyen bir kalsiyum tozu olduğu için tuz oluşumunu yerinde eriterek bir ilaç bulunmadığından dolayı ses dalgası, lazer ve benzeri yollarla böbrek taşını fiziksel olarak parçalanarak yerinden oynatılmakta düşürülmeye çalışılmıştır. Bu yöntem ise hastaya aşırı şekilde ağrı ve sancı vermeye neden olmuştur. Bu ağrı ve sancı kalıcı değildir. Girebolu ise böbrek taşını diğer usullerle yani lazer veya ses dalgası gibi yöntemler ile olduğu gibi fiziksel parçalama yöntemi değil kimyasal bir çözülme ile yok etmeye çalışmasıdır. Kimyasal olarak böbrekteki taşlar tamamen eridiğinde idrar ile kimyasal olarak atıldığı görülmüştür. İdrar ile atılırken ağrı yapması söz konusu değildir.

Girebolu faydaları prostat hastalığına

İdrar kanalını genişletme özelliğine sahip olan girebolu bu özelliği ile mesanenin tek seferinde ve kolaylıkla boşalmasını sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı Gece ve gündüz sık sık tuvalete çıkmayı azaltmaktadır.

Girebolu faydaları kadın hastalıklarına

Girebolu adet zorluğu ve düzensizliğine karşı çok etkileyen faydalıdır. Spesifik olarak yumurtalık, kramp ve Rahim kası rahatsızlıklarının tedavisinde kullanıldığı görülmektedir. Bu durumda rahim rahatlar. Daha sonra adet krampları sona erer ve ağrılar azalır. Girebolu düşük durumu tehlikesinde kullanıldığı söylenmektedir. Girebolu damar genişliğini düzenlemesinden dolayı adet dönemlerinde ise aşırı kan kaybını ve kanamaları azalttığı görülmüştür.

Girebolu faydaları idrar yoluna

Girebolu idrar kanalındaki iltihaplanmaları temizlediği görülmüştür. Girebolu idrar kanalındaki oluşan daralma ve boğumları açmaktadır. İdrar yanmaları ve idrar zorluklarına karşı çok etkili ve tedavi edici bir yöntemdir.
" } ] }