{ "title": "Karnıbaharın Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Karnibaharin-Faydalari-38.gif", "date": "21.01.2024 09:16:27", "author": "Hüseyin ÇINAR", "article": [ { "article": "
Karnabaharın Faydaları: bu şifa kaynağı bitki Turpgiller ailesinden olup, tadı çok revaçta değilse bile sağlık açısından faydaları saymakla bitmez. Karnabaharda, K ve C vitamini yönünden oldukça zengindir. Karnabahar içerdiği sülfür nedeniyle vücudumuzu toksinlerden temizleme yönünden oldukça büyük tesir göstermektedir. Karnabaharın içeriğinde birden çok mineral ve çok yararlı etken maddenin olması bu bitkiyi adeta eşsiz kılmaktadır. Bilim adamları bu bitkinin tüketilmesinde mümkün olduğunca haşlama yapılarak tüketilmesi yönündedir. Çok hafif olan karnı bahar fırında yapılmasında vitamin değerini düşürmez.

Karnabaharın Kalp Sağlığı Açısından Faydası: bu kıymetli bitki içindeki vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığı içinde önemli bir yere sahiptir. Karnabahar Kalbin daha muntazam çalışması ve olabilecek kalp krizlerini de önlemesi değerini dahada artırmaktadır.

Karnabahar Bitkisi, kronikleşmiş İdrar Yolları Enfeksiyonlarının Tedavisi İçin bu güzel ürün idrar yolunda oluşan iltihaplanmalara karşı en etkin maddedir. Karnabahar Öyle ki bazen antibiyotiklerin çözemediği sıkıntıları bile yok edebilir. Yeterki düzenli tüketelim. Karnabahar kürü yaparken yapraklarını kesinlikle kullanmak gerekmektedir. Karnabaharda c vitaminin olması idrar yolunda oluşan iltihapları daha kolay atmasını sağlayacaktır. Karnabahar kullanırken yaprakları genelde koparılıp atılmaktadır. Oysaki esas yararı gövdeden çok yapraklarındadır. Yapraklarında çok miktarda anti kanserojen olan Maddeleri ihtiva etmektedir. Bunlar Caffeic asit, alfa tokoferol, phytic asit E vitamini ve Göz kataraktını önleyici yedi tane tespit edilmiş etkin maddeler içerdiği bilinmektedir.

Karnabaharın Tansiyona Faydaları: bu özel bitkinin yapraklarında tespit edilen on adet tansiyon düzenleyici ve kansere karşı koruyucu aktif olan maddeler içermektedir. Bu maddeler yapraklarında olduğu için yapraklarını sakın ola ki atmayasınız. Burada karnı bahar kürü uygulaması yaparken yapraklarını mutlaka kullanmalısınız. Karnabahar iltihaplanmalara karşı bakterilere karşı birden çok etkin maddelere sahiptir. Bu yönden hem kanser hastalığına yakalanmamak için hem de diğer iltihaplanmalara karşı kış aylarında karnı bahar mutfaklarda hiç eksik edilmemesi gereken sebzelerin başında gelmektedir. Karnabaharda bulunan Ferulik asit az miktarda bulunmaktadır. Ancak diğer etkin maddelerle olan etkileşimi ferulik asidin etkisini artırarak sağlığımıza daha çok katkı sağlamaktadır.

Karnabaharın Kronik İdrar Yolları Hastalığı İçin Kür: bu kürü hazırlamak için malzemelerimiz taze olmalıdır. Bunun için yaklaşık olarak 300 gr. Taze karnabahar, ilaveten 3-4 dal yaprak, klorsuz kaynamakta olan suyun içine ekleyelim. Ağzını kapattığımız tencereyi yaklaşık olarak on dakika kısık ateşte kaynatalım. Daha sonra bu karışım ılındıktan sonra süzgeçle süzelim, bu elde ettiğimiz suyu ikiye bölerek sabah akşam içelim, tok ya da aç karna fark etmez. Bu önerilen kürü günlük taze olacak şekilde hazırlayarak en az bir hafta boyunca tüketilmesi çok faydalı olacaktır. Daha sonra üç gün dinlenelim ve bu uygulamayı yirmi bir güne tamamlayarak sonlandıralım, Karnabahar kürünün idrar yolu hastalığını tedavi ettiğini göreceksiniz. Bu arada haşlanmış olan karnı baharları atmayın yemek ya da salata olarak tüketebilirsiniz.
" } ] }