{ "title": "Kemik İliği Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Kemik-Iligi-Faydalari-79.jpg", "date": "20.01.2024 04:54:09", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Kemik İliği Faydaları: kemik iliğinin gıda ile ilgili konusuna girmeden önce, çok kısa olarak biyolojik yapısı ile ilgili bilgi sunacağım. Kemik iliği; canlıların, en çok kaval kemiği, sırt ve diğer kemiklerin içinde bulunan, yumuşak süngerimsi, beyaz bir dokudur. Canlılarda kan hücrelerini ve yenilemesi ve üretmesi gibi bir işlevi vardır. Kemik iliğinin bu anlamda çok önemli bir görev bulunmaktadır.

Şimdi konumuza dönecek olursak; Kemik iliği, çok lezzetli, bir o kadarda faydalı bir besindir. Kasaplardan aldığımız kemikli etlerin veya kurban bayramında yahut bir vesile ile kesilen hayvanların özellikle büyük baş hayvan kemiklerinin içlerinde bulunan yağ gibi olan kemik iliğinin, kemik suyu ile çok farklı çok lezzetli bir tadı vardır. İnsanın yedikçe yiyesi gelmektedir. Kemiğin kaynatılması yolu ile yenilebilir duruma gelen kemik iliği, eski tarihlerden bu yana imkân oldukça sofralarda baş tacı olmuştur. Kemik iliği daha çok kemik suyu ile kullanılmaktadır. Kemiğinden dolayı ameliyat geçiren birinin, kırığı ya da çıkığı iyileştirmek ve iyileşme sürecini hastaların, en önemli şifa kaynağı kemiğin iliğidir.

Kemik iliğinin faydasından dolayı kemikle ilgili rahatsızlığı olan bu tür hastaların bol miktarda ilik tüketmeleri önerilmektedir. Kemiğin iliği ile kaynatılan suyu kalsiyum minerali yönünden çok önemli olup, herkes tarafından bunun faydaları bilinir. Burada dikkat edilecek bir husus, kemiği kullanılacak hayvanın yaşının genç bir hayvan olması önemlidir. Genç hayvanın iliği yağsız ve daha kırmızı olduğundan daha çok faydalıdır. En fazla faydası olan ilik, ineğe ait kaval kemiğindeki kemik iliğidir. İneğin kaval kemiğini kaynatıp içine 4-6 kaşık elma sirkesi eklenmesi kalsiyum minerali ve içindeki vitaminleri biraz daha artırır.

Kemik İliği Faydaları: yukarıda anlatıldığı üzere, kemik iliği genellikle kemik suyu ile kullanılmakta ve ilik ve kemik suyundaki vitamin ve mineraller bu şekilde değerlendirilir.

" } ] }