{ "title": "Kilin Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Kilin-Faydalari-68.jpg", "date": "19.01.2024 09:05:36", "author": "Esma KOÇ", "article": [ { "article": "Kilin faydaları; Eski zamanlardan beri kili sağlıklı bir hayat ve hastalıklar ile savaşmak için kullanılmıştır. Eski zamanlarda insanlar vücutlarını koruyabilmek için kilin faydalarından yararlanmıştır. En çok da toprak ile içli dışlı olan topluluklar Avustralya ve Orta Afrika ülkelerinde yaygındır. Kilin birden fazla çeşidi ve rengi mevcuttur. Çoğunlukla cilt ve deri sağlığı üzerine oldukça fazla etkisi bulunmaktadır. Renk yelpazesi geniştir. Bunlar; mavi, kırmızı, beyaz, yeşil, gri, pembe ve sarı tonlarıdır. Renkli olmasının sebebi kilin içeriğidir. Kil renklerinin özellikleri ise beyaz kil (Antibakteriyel ve detoks), gri kil (Antibakteriyel), mavi kil (Oksijen), sarı kil (Alerji), pembe kil (Hassas ciltler), kırmızı kil (Normal ve kuru cilt), yeşil kil (Magnezyum ve demir) gibidir. Kullanımı oldukça pratiktir. Kilin faydaları aşağıdaki gibidir;

Deri, egzama ve sedef rahatsızlığı: İlk aşamada kili su ile karıştırarak güzelce cilde sürülür. Bu kili kuruyana kadar bekletilir. Ciltteki toksinler hastalığa sebep olduğu gibi erken yaşlanmaya da sebep olmaktadır. Cilt üzerinde meydana gelen leke, kızarıklık, alerji, tahriş ve zehirlenmeler oluşabilmektedir. Yapılan bu uygulama ile gözeneklerin kapanmasını sağlar. Ayrıca düzenli uygulama ile bahsetmiş olduğumuz sorunlardan kurtulmaya da yardımcı olmaktadır.

Kil banyosu sayesinde vücut temizliği: İnsanların en büyük organı deridir. Bütün bedeni kaplamaktadır. Bu sebepten dolayı da birçok deri hastalığı bulunmaktadır. Anlaşılan deri insanların organlarını korumakta olan zırh görevi olduğu için en fazla sorun yaşayan kısımdır. Bundan kaynaklı olarak genellikle ihmal edilen temizlik başka organlar için çok büyük bir önem taşımaktadır. Temizlik esnasında duş suyunun içerisine biraz kilin eklenmesi bile vücuttaki derinden toksin ve bakterilerin yok edilmesine yardımcı olur. Temizlenme sayesinde vücuda daha fazla oksijen alımı olur. Ayrıca gözeneklerde de açılma olur. Yapılan kil banyosu sayesinde derinin iltihaplanması probleminin giderilmesi, nemlenmesine ve pürüzsüz cilde sahip olmanızı sağlar.

Kil hücrelerin oksijen alımına destek olur: İnsanların vücudundaki hücrelerin oksijeni problemli, az ve düzensiz olarak alması başlı başına bir sorundur. Kişinin rahatlıkla hastalanmasına, halsizliğe, yorulmaya ve organlarında sorunlar oluşmasına neden olur. Uygulanan kilin faydalarından biri de hücrelerin daha fazla olarak oksijen alımını sağlar. Bunun nedeni ise hücrelerde bulunan hidrojenlerin çekim gücü özellikleri olmasıdır. Bu şekilde hidrojen sayesinde boş almış olan kısımlarda oksijen için yer açılır. Kil hücrelerin daha fazla oksijen almasını sağlar. Bahsetmiş olduğumuz problemlerden uzak tutar ve kişinin enerjik olmasını sağlar.

Kilin bebek sağlığına desteği: Bebeklerin çok narin ve hassas ciltlerinde meydana gelebilecek olan kırmızı renkli olan tahrişlere oldukça iyi gelmektedir. Kil oldukça iyi bir doğal yollu temizleyicidir. Bebekler için uygulama yöntemi ise direkt olarak cildine uygulanır. Kuruduktan sonra nemli bir bez ile silinebilir veya yıkanabilir.

Diğer kilin faydaları nelerdir?
" } ] }