{ "title": "Kınanın Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Kinanin-Faydalari-84.jpg", "date": "21.01.2024 03:26:48", "author": "Sema KÜÇÜK", "article": [ { "article": "Kınanın faydaları; Birçoğumuz tarafından bilinmemektedir. Eski zamanlardan beri süs aracı olarak kullanılan kına şimdi hem süs aracı hem de sağlık açısından faydaları olduğu için çok fazla kullanılmaktadır. Daha çok cilt, saç ve tırnak sağlığı için kullanılır. Kına, ağaçlarının yapraklarının kurutulup toz haline getirilmesiyle oluşur. Kına Arabistan'da bulunan kına ağaçlarından üretilir. Kınanın faydaları en çok saçlarımız üzerinde etkilidir. Kınanın toz hali yeşil renktedir. Yakıldıktan sonra kırmızı ve turuncu rengini alır. Kına evlenirken geleneklere göre gelinin eline yakılır. Kına cilt hücrelerinin korunmasında etkilidir. Cildin kalınlaşmasını sağlar. Ciltte meydana gelen dökülmeleri önler.

Kınanın saça faydaları nelerdir?

Saç dökülmelerini önler. Saçlardaki kepek sorununu giderir. İyi bir kınanın içinde metalik tuz olmaz. Kına saçların boyanmasında da kullanılır. Siyah, kahverengi saçlarda kına etkilerini gösterir. Kına saçı kızıl renge dönüştürür. Kına yapıldıktan bir buçuk ay sonra saçtan çıkar. Yağlı saçlarda yağ oranını ayarlar. Saç derisinin kuruluğunu ortadan kaldırır. Saçın nem desteğini sağlar. Saçın pH dengesini korur. Saç tellerini kalınlaştırır. Saç köklerini kuvvetlendirir.

Kınanın cilde faydaları nelerdir?

Mantar, egzama nedeniyle oluşan kepeklenmeyi önler. Ekonomik bir saç boyası diyebiliriz. Saçları dış etkenlerden hava koşullarından korur. Kına vücuda sürüldüğünde sertlikleri giderir, yumuşatır. Yaralara sürüldüğünde iyileştirici etkisi vardır. En çok etkisi de yanık yaraları üzerindedir, ağrıyı dindirir. Çatlamaya, kırılmaya eğilimli tırnaklara sürüldüğünde bu etkiyi azaltır. Kına bitkisinin kabuğu karaciğere faydalıdır. Sivilce ve akne tedavisinde kullanılır. Avuç içine yakılan kınayı koklamak baş ağrısına iyi gelir. Kına kokusu psikolojik olarak merkezi sinir sistemi üzerinde etkilidir.

Kınanın virüse faydaları nelerdir?

Kına antibakteriyel özelliği sebebi ile enfeksiyon ve iltihap hastalıklarında etkilidir. Kına ayaklara uygulandığında ayakta meydana gelen mantar cilt hastalığını tedavi eder. Kına zeytinyağı ile karıştırıldığında ve kaslara sürüldüğünde olumlu etkisi büyüktür. Kına bazı kanser türlerini önleyebilir.
" } ] }