{ "title": "Kuru Nanenin Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Kuru-Nanenin-Faydalari-55.jpg", "date": "21.01.2024 06:40:12", "author": "sultan yiğit", "article": [ { "article": "Kuru Nanenin Faydaları, Şifa ve lezzet kaynağı olan kuru nane tarihin her döneminde mutfakların vazgeçilmezi olmuştur. İlk olarak Sümerler tarafından nezlenin en etkili çarelerinden biri olarak kullanılmıştır. Eski Yunanistan'da yorgunluğu aldığı için banyo suyuna karıştırılarak yaptığı aroma ve güzel koku sayesinde bedenin zinde olması sağlanmıştır. Anadolu'da ise mersin ağacı, armut, tarçın ve kuru nane karıştırılarak toz halinde tüketilmiştir. Ülkemizin hemen hemen her yerinde üretilen nane, her toprak türünde çok rahat yetişen bir baharat türüdür.

Kuru Nanenin Faydaları Nelerdir?
Çeşitli Hastalıklara Faydalara

Mide ekşimesinde: Anason tohumu, bir tutam lavanta çiçeği ve bir avuç nane 1 litre kadar suyun içine konulup bir gün bekledikten sonra kaynatılan karışım; iki üç gün sabah akşam birer fincan tüketildiğinde faydalıdır.

Nefes darlığında: Lavanta çiçeği, bir avuç akdiken, ökse otu, oğul otu, portakal çiçeği ve bir tutam nane kaynatılıp demlenerek günde bir bardak tüketildiğinde faydalıdır.

Baş dönmesinde: Bir avuç akdiken, yarım avuç papatya, lavanta çiçeği, ada çayı ve bir miktar kuru nane 2 litre su içine konur. Bir gün bekletildikten sonra kaynatılıp dolaba konur. Dolaptan çıkarılarak günde bir iki fincan tüketilmesi, ortada kronik bir sorun yoksa baş dönmesi ortadan kalkar.

Karaciğer hastalıklarında: Fesleğen, kuru nane, biberiye ve maydanoz yaklaşık 1 litre suyun içinde kaynatılır. Demlendikten sonra süzülerek tüketilir. Genelde yemeklerden hemen sonra 1 fincan tüketilmesi oldukça faydalıdır. Lakin karaciğer hastalıkları ciddi rahatsızlıklar olduğundan bu karışım yapılmadan önce doktorun onayı alınmalıdır.

Sivilce tedavisinde: Kavrulmuş unla karıştırın nane bir merhem gibi sürülünce sivilce oluşumunu önleyen bir etki gösterir.
" } ] }