{ "title": "Lahananın Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Lahananin-Faydalari-92.jpg", "date": "20.01.2024 14:52:51", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Lahananın Faydaları; Lahana yaz aylarında yetiştirilen yeşil yapraklı bir sebze türüdür. Lahana lezzetli ve doyurucu bir özelliğe sahiptir. Kalorisinin düşük olması nedeniyle kilo alma problemini ortadan kaldırır özelliktedir. Ülkemizde Karadeniz bölgesinde oldukça fazla yetiştirilip, tüketilme özelliğine sahiptir. Lahananın çok fazla tür ve çeşidi bulunmakta olup toprak türüne göre çiftçiler üretimi ağlamaktadır. Lahananın faydaları oldukça fazladır. Özellikle yapısında protein, niasin, diyet lifi, riboflayin, C ve K vitaminlerini oldukça fazla bulundurmaktadır. İnsan sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olan ve vücut için gerekli olan Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, çinko ve fosfor oldukça fazla bulunmaktadır. Lahananın faydaları incelendiğinde bulunan mineral ve elementlerin varlığı sayesinde insan sağlığı için gerekli enzimler bol miktarda bulunmaktadır.

Lahananın İnsan Sağlığı Açısından Faydaları Nelerdir?

Mevsiminde toplanan lahanada birçok vitamin ve element bulunmaktadır. Bu vitaminler ve bileşikler yaşamın devamı için oldukça önemli bir yere sahiptir. Antioksidan özelliğine sahip olan lahana bitkisi virüs ve parazitler ile savaşır niteliktedir. Birçok cilt hastalığı ve iç organ rahatsızlıkları üzerinde faydalı etki gösteren lahananın faydaları oldukça fazladır. Bugün sizlerle birlikte lahananın hastalıklar üzerindeki tedavi edici özelliğini paylaşacağım.
Lahananın Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Lahananın içerisinde bulunan vitamin ve minerallerin bolluğu sayesinde insanların sağlıklı bir yaşam sürdürmesini sağlayan bir sebze türüdür. Lahana hem yemek yapımında hem de salata yapımında oldukça fazla kullanılmaktadır. Bununla birlikte ekonomiye ciddi anlamda katkılar sağlayan lahana bitkisi son zamanlarda ilaç sanayiden oldukça fazla kullanılmaktadır. Lahananın faydaları incelendiğinde yapısında bulunan bileşiklerin varlığı sayesinde bilim insanları hastalıkları tedavi edici özelliği araştırılarak yeni ilaç ve tedavi yolları bulunmaya çalışmaktadır.
" } ] }