{ "title": "Probiyotik Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Probiyotik-Faydalari-81.jpg", "date": "19.01.2024 16:18:38", "author": "melek kulak", "article": [ { "article": "
Probiyotik Faydaları, Probiyotikler özellikle 1960'lı yıllardan sonra fark edilmiş canlı mikroorganizma destekleridir. Probiyetiklerin günümüzde vücut sağlığı açısından faydaları yadsınamaz. Şöyle bir durum vardır ki önemli bir rahatsızlık veya hastalığa sahip olan kişiler, hekim tavsiyesi ile kullanmalıdırlar. Genel olarak probiyotiklerin, bağırsak florasının korunmasını sağlayıcı etkilere sahip olduğu düşünülmektedir.

Probiyotikler özellikle, sindirim sistemi ile ilgili konularda dikkat çekerken farklı bazı hastalıklarda da olumlu gelişmelere sebep oldukları ortaya çıkmıştır. Bu hastalıklar bağırsaklarla ilgili olanlar, çeşitli ilaç kullanımı neticesinde ortaya çıkan ishal, alerjik durumlar, vajinal enfeksiyonlar, ağız ve dişlerle ilgili olumsuz durumlar gibi rahatsızlıklardır. Bu rahatsızlık ve hastalıklarla ilgili olumlu etkilerle karşılaşılmıştır. Probiyetikler özellikle istenmeyen bakterilerin bağırsaklara yerleşmesini önlerler. Çeşitli bağırsak hastalıklarında da olumlu etkiler gösterirler.

Probiyotik faydaları oldukça geniş bir alana yayıldığı için günümüzde oldukça önem kazanmıştır. Probiyotik teriminin ortaya çıkışında; Bulgar köylüleri ve bu köylülerin uzun ömürlü olmaları ile süt ürünleri ile ilişkileri etkili olmuştur. Probiyotik antibiyotiğin zıt anlamında kullanılan bir terim olmakla beraber, bakterilerin göstermiş olduğu yararlı etkileri kapsamaktadır. Bazı uzmanlarımız probiyotikleri özellikle doğal gıdalardan almamız gerektiğini, organik beslenmeye çalışmamızı önermektedirler. Probiyotik alımı ilk olarak anneden normal olarak doğan çocuğun probiyotiği bu normal doğum yoluyla almasından oluşuyor. Burada da organik ve doğal olan her şeyin insan vücuduna ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkmaktadır.

Probiyotik faydaları canlı mikroorganizma içermeleri sebebiyle ortaya çıkmaktadır. Probiyotiklerin vücuda alınmasındaki seviye yeterince olmalıdır. Ayrıca probiyotiklerin asitlikten etkilenmemeleri ve canlılıklarını koruyabilmeleri önemli bir konudur. Probiyotikler ayrıca organik asit üretimi ile, PH düşürme etkisine sahip olmalıdırlar. Böylece olumsuz bakterilerin oluşumunu engellemiş olurlar. Doğal probiyotik gıdaların bazıları; süzme peynir, ayran, yoğurt, kefir, lahana turşusu gibi gıdalar olmakla birlikte piyasada hazır olarak satılan gıdalar da mevcuttur.

Probiyotik Faydaları Nelerdir?
" } ] }