{ "title": "Rezene Yağı Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Rezene-Yagi-Faydalari-18.gif", "date": "19.01.2024 14:35:55", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Rezene yağı faydaları, maydanozgiller familyasına ait olan rezene bitkisi; boyu 2.5 metreye kadar uzayabilen, dayanıklı bir ağaçtır. Anavatanı Güney Avrupa olan çok yıllık otsu bir bitki türüdür. Kökten ayırma veya tohum ekilerek üretimi yapılmaktadır. Daha çok güneş gören, kumlu ve humus özellikli toprakları seven rezene; hemen hemen her çeşit toprakta kolaylıkla yetişebilmektedir. Ülkemizde Akdeniz ve Ege kıyılarının ılıman bölgelerinde yetiştiği gibi, dağlık alanlarda kendiliğinden doğal olarak da yetişebilen bir bitkidir.

Bünyesinde bulunan yüksek vitamin ve minerallerden ötürü sayısız faydası olan rezene; tıp alanında da uzun yıllardır kullanılmaktadır. Yakıcı ve tatlımsı bir tadı olan rezenenin yaprak ve meyveleri ezildiğinde tıpkı anason gibi koku salgılar. Potasyum ve sodyum bakımından oldukça zengin bir şifa kaynağı olduğu bilinen bir gerçektir.

Rezene bitkisinin yapraklarından buhar distilasyonu yöntemiyle uçucu yağı, yani rezene yağı elde edilmektedir. Anethol, flavonlar ve astragol gibi önemli maddeler içeren rezene yağı, dahilen ve haricen pek çok biçimde rahatlıkla kullanılabilir. Ancak hamile ve çocuk yaştaki kişilerde kullanılması sakıncalı olabilir. Şimdiye kadar herhangi bir yan etkisi görülmeyen rezene yağının her ihtimale karşı Uzman yardımı alarak kullanmakta fayda vardır.

Rezene yağının faydaları nelerdir?
" } ] }