{ "title": "Tere Tohumu Faydaları", "image": "https://www.faydalar.net/images/Tere-Tohumu-Faydalari-11.jpg", "date": "21.01.2024 07:10:11", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "Tere Tohumunun Faydaları, Tere tohumu ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetişmekte ve doğal bir bitkinin tohumudur. Zayıflatan bitkiler arasında bulunan tere otunun bu özelliği, çok az kişi tarafından bilinir. Tere otu manav ve pazarlarda bulunan pahalı olmayan, ancak insanlar tarafından az bilinen ve az tüketilen tere otu ve tere tohumunun faydaları sağlık üzerinde son derece fazladır. Her günün sabahında aç karnına olarak bir çay kaşığı tere tohumu yanında bir tatlı kaşığı bal karışımı yenir, bunun üzerine de bir bardak sıcak su içildiğinde hızla kilo verildiği görülür. Tere tohumunun faydaları arasında metabolizmayı hızlandıran etkisi yer alıyor. Tere tohumunun tadı biraz acı olduğu için, karışımda bal miktarı artırılabilir. Tere bununla birlikte güç artırıcı, vitamin eksikliğine karşı ve iştah açıcı olarak da etkisi vardır.
Hastalıklara karşı direnç veren tere, sigaranın vermiş olduğu zararlarını da azaltır. Tere tohumunun faydalarından biri de suyunun, saç dökülmesi ve saçtaki kepeklenmeyi önlüyor olmasıdır. Tere otunun yenilmesi, balgamı söktürür. Bir çay kaşığı tere otunun bir bardak soğuk su ile tüketilmesi durumunda uzmanlar vertigo hastalığına iyi geldiğini belirtiyor. Aktif haldeki mide rahatsızlığı mide ülseri ve mide kanaması olanlar için, tere tohumunun buruk acı tadı biraz daha rahatsız edici olabilir. Şayet böyle bir rahatsızlığı olan varsa tere tohumunun biraz daha dikkatli kullanılması önerilmektedir.

Tere Tohumunun Diğer Faydaları Nelerdir?

Tere tohumunun yukarıda yazılan yararlarının dışında elbette ki daha başka faydaları da vardır. Bu faydalardan bir kısmını daha burada belirtiyorum. Fazla kilosu olup bu kilolardan kurtulmak için, tere tohumları yalnız başına kifayet vermez, ancak diyet destekleyici bir ürün olarak kullanıldığında, diyetten daha fazla verim alınabilir.

Tere tohumunun faydalarından en dikkat çekici olanı metabolizmayı uyarmasıdır. Terenin tohumları genelde susam çekirdeklerine benzemektedir, ancak koyu kırmızı ve parlak bir rengi vardır. Tiroit hastalığı olanlar için önerilmez, ancak tiroidi yavaş çalışanlar Uzman doktor yardımıyla kullanabilmektedir. Birçok yönden tere tohumunu faydasının bulunduğunu belirten Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu; ister tohum olarak kullanın, istenirse tabletler şeklinde kullanılabilir diye belirtmektedir.
" } ] }